Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Bolzano, Passo Gardena, Passo Sella (3. nap a Dolomitokban) - Zivatar.hu

Bolzano, Passo Gardena, Passo Sella (3. nap a Dolomitokban)

Erre a napra városnézést terveztünk Bolzano-ban, ennek megfelelően nem is vittük túlzásba a korai kelést. Elindultunk Cortinából a Falzarego-hágóra, onnan jobbra fordulva a nem túl messze lévő Valparola-hágón folytattuk utunkat, majd leértünk a falvak közé, átautóztunk Corvara településén. Jó pár kanyar után felértünk a Sella hegytömbje melletti Gardena-hágóra.

Gardena-hágó 1 Gardena-hágó 2

Itt megálltunk a szokásos botcimke vásárlásért, majd tovább gurultunk a Sella-hágóhoz, ahol forgalmi dugó és hatalmas tömeg fogadott. Megálltunk itt is vásárolni, illetve fotóztunk néhányat a környék látnivalóiról.

Sella-hágó 1 Sassolungo Sella-hágó 2

Ezzel még nem ért véget a hágók sorozata, Bolzano-ig még át kellett küzdenünk magunkat a Costalunga-hágón (Karerpass). A hágó után készítettünk néhány fotót a Catinaccio tömbjéről(MacGyver itt síelgetett néhány éve, így hát nosztalgiára vágyott). Bolzano előtt ismét (korábban mindketten jártunk már itt) megcsodáltuk az Eggen-völgy látványos szurdokát, majd beértünk Bolzanoba.
Bolzano-ban egyenesen az Oberbozen-be közlekedő buszos felvonót céloztuk meg. A parkolóban szó szerint küzdeni kellett a helyért, de végül mi voltunk az erősebbek. Felvitettük magunkat a felvonóval Felső Bolzanoba, majd tettünk egy rövid sétát odafent. A falu érdekessége, hogy ott fent, kb. 1100m magasságban is közlekedik egy villamosféle jármű.

Felvonó Oberbozen-be Villamos Oberbozen-ben

Visszafelvonóztunk Alsó Bolzanoba, és az állomástól besétáltunk a nem messze lévő belvárosba. Gyorsan megcsodáltuk régi épületeket, elgyalogoltunk a főtérnek látszó területre, az otthoniak irányítása alatt megörökíttettük magunkat az ottani webkamera képén, majd az idő fogytával visszasiettünk az autóhoz és visszaindultunk a szállásra. Nagyjából a reggel megtett úton mentünk, azzal a különbséggel, hogy Bolzanoból Selva (Wolkenstein) felé mentünk, így két hágót (Karerpass, Sella) megspóroltunk. Hazafelé a Valparola és a Falzarego-hágónál megálltunk a szokásos botdíszekért.
Este megint elégedetten feküdhettünk ágyba.

Panoráma

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2007-12-13

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker