Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Monte Cristallo - Zivatar.hu

Monte Cristallo

Elérkezett a hazaindulás napja... Mivel előző nap lekéstük a Monte Cristallo-ra vivő felvonó utolsó járatát, ezért rábeszéltük a többieket, hogy mielőtt hazamennénk, még menjünk fel oda is. Szerencsére benne voltak a dologban, így ez az élmény sem maradt el.

 

Monte Cristallo panoráma

Az eddigi napoktól eltérően kicsit több volt a felhő, de ennek ellenére ezen a napon is lenyűgöző látvány tárult a szemünk elé, ahogy haladtunk fel a felvonókkal. Két felvonóval lehetett feljutni a 2932m magasan felépített Lorenzi turistaházhoz. Az első felvonó „beülős” típusú volt, míg a második az „utánfutós” típust képviselte. Egy tojás alakú fülkébe kellett beugranunk, majd ránkcsapták az ajtót.
Az elsővel feljutottunk az 1698m magasan fekvő Rio Gere-től 2215m magasságra a Són Forca turistaházig, majd innen mentünk tovább 2918m magasra a Forc. Stouinesre, ahonnan rövid sétával lehetett elérni a Lorenzi-házat, valamint két irányban is vezetett via ferrata, az egyik az Ivano Dibona, a Dolomitok leghosszabb függőhídjával, a másik egy rövidebb, ami a Cristallo di Mezzo 3154m-es csúcsára vezetett. Mi már a hazaútra voltunk öltözve, még bakancs sem volt rajtunk, így látva a jégfoltokkal tarkított útvonalakat, végül egyiket sem próbáltuk ki.
Elsétáltunk a Lorenzi-turistaházig, ittunk egy kakaót, nézelődtünk a teraszon, majd visszaindultunk lefelé. Egyre kevesebb volt a felhő, így lefelé már sokkal több mindent láthattunk a környező hegyekből, településekből.

Lent beültünk az autóba, és elindultunk hazafelé. Ezzel 2007-es Dolmitok-túránk végére értünk.

Látkép a Monte Cristallo-ról

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2008-06-27

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker