Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Édes-csípős csirke ananásszal és kukoricával - Zivatar.hu

Édes-csípős csirke ananásszal és kukoricával

Egy olyan étel elkészítését mutatom be, ami első ránézésre kínai ételnek tűnhet, de azért vannak benne furcsaságok. Egy szakácskönyvben találtuk az alapötletet, de mára teljes egészen átalakítottuk, a saját ízlésünk szerint.

Hozzávalók, két személy részére:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • mexikói grillfűszer
  • néhány evőkanálnyi olaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • fél kis flakon ketchup
  • darált chili
  • 1 konzerv ananász
  • 1 konzerv kukorica

Csirkemell vokban

Először is a csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és beszórjuk mexikói grillfűszerrel. Rövid ideig állni hagyjuk, majd vokban megsütjük, kevés olajon.

Amikor megsült a hús, félretesszük, és a vokban maradt olajat egy kis lábasba öntjük. Beletesszük a mézet, a cukrot, és némi ketchupot. Ízlés szerint teszünk a szószba is mexikói fűszert vagy darált csípős paprikát. Csirkemell vokban

Felvágunk körülbelül öt karika ananászt kisebb-nagyobb darabokra, és ezt, valamit egy kevés kukoricát teszünk a szószhoz, és visszatesszük a tűzhelyre, egy kicsit rotyogni.

Köretnek egyszerű rizst ajánlunk mellé.

Ez az étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mindennel együtt egy jó fél óra alatt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2008-07-31

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker