Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Reggeli meglepetés havazás - Zivatar.hu

2008-11-29. Reggeli meglepetés havazás

Már napok óta lehetett tudni, hogy a hétvégén egy csapadékot adó ciklon kíséretében enyhülés érkezik, ami véget vet az eddigi rövid, hol téli, hol csak télies időjárásnak.

Számítani lehetett arra, hogy az országban helyenként ónos esővel indul a folyamat, de arra nem gondoltunk, hogy akár havazás is lehet.

Hajnalban időnként arra ébredtem, hogy az eső erősen kopog a párkányon, majd reggel 8h körül, mikor kinéztem, láttam, hogy jeges a táj, tehát a reggeli kopogás oka a fagyott eső volt. Készültünk a reggelire, amikor észrevettem, hogy havazik odakint. Ez aztán meglepetés volt, nem számítottunk rá, hogy a fagyott eső után még fogunk hópelyheket is látni (tegnap még röhögtünk, hogy a GFS úgy jelezte a csapadékot előre, hogy esővel indul, aztán ahogy melegszik az idő, átvált havazásba, majd utána ismét eső, de most ezt nagyon eltalálta).

Nem tartott sokáig a havazás, de időnként igen intenzív jelleget öltött, úgyhogy előszedtük a fényképezőgépet és gyorsan levideóztuk. MacGyver készített a felvett anyagból egy rövidfilmet:

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2008-11-29
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker