Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Viharvadászatra mentünk - Zivatar.hu

2009-06-07. Viharvadászatra mentünk

Néhány napja úgy tűnt, hogy ezen a hétvégén több zivatart is láthatunk, sok csapadékkal, de ahogy közeledett az időpont, úgy csökkent az időjárás várható különlegessége. Ugyan az OMSZ szombatra és vasárnapra is kiadta a narancs riasztást az egész országra, de heves eseményekből mi, itt Budapest keleti részén nem részesültünk. Annál inkább az északkeleti országrészben élők...

Zivataros panorámakép

A szombati napon tulajdonképpen a verőcei záporokon kívül nem láttunk semmilyen záport, zivatart, de vasárnapra némileg nagyobb esély látszódott erre. Ahogy a délelőtt folyamán kezdtek alakulni a zivatargócok a Dunántúl északi felén, úgy döntöttünk kimegyünk a nem túl távoli Pécel fölé magasodó Bajtemetés dombra, hogy onnan fotózzuk a Budapestre nyugat felől érkező zivatarokat, és hátha látunk valami extrát is. Ha nagy extrát végül nem is, de látványos csapadéksávokat sikerült elkapnunk, majd visszamentünk Rákoscsabára. Így zárult a tulajdonképpeni első, kis viharvadászatunk.

Rákoscsabán 16 mm csapadék volt aznap, míg Törökvészen csak 4 mm.

Eközben a délután hatalmas méretű, pusztító jégveréssel, és orkánerejű széllel járó szupercella söpörte végig az északkeleti, szabolcsi országrészt.

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2009-06-07
Település: Budapest XVII. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker