Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
További hózáporok az ország közepén - Zivatar.hu

2008-11-23. További hózáporok az ország közepén

A mai napon tovább folytatódott a hózáporok sorozata, legalábbis a főváros budai oldalán, illetve attól nyugatra, északnyugatra. Reggelre ismét kevéssel fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Budán, de az országban több helyen ennél jóval hidegebbet is mértek. Napközben általában kevéssel fagypont felett alakult, de a hózáporok idején -1, -2 °C-ig is visszacsökkent.

Intenzív havazás

Reggel mire felkeltünk, már túl voltunk az első hózáporon, majd a délelőtt folyamán Budapesttől északnyugatra egy nagyobb is kialakult, ami egész a Duna vonaláig elért, miközben folyamatosan, szinte egy helyben állva termelte újra a csapadékot, ezért vagy két órán keresztül folyamatosan, de tulajdonképpen kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nap havazott.

A szomszéd kertben pár centi összefüggő hóréteg keletkezett, az utakon most nem maradt meg:

Hóvastagság Budán

A Normafán is megmaradt a hó, bár azért látszanak rajta folytonossági hiányok:

Mekkora a hó Normafán? Ekkora!

Végül elállt, de a nap folyamán még többször érkezett kisebb-nagyobb intenzitással további hózápor, erős széllökésekkel, úgyhogy megint egy mozgalmas napot zárhattunk.

Jellemzőek voltak a mai napra a hirtelen változások: a heves hóömlés, majd hosszas szemerkélés, vagy például olyan is történt, hogy egyszer csak beindult rendesen, a hétvége legnagyobb intenzitását néztük, erős széllel, majd két perc múlva már gyengén felhős ég mellett a naplementét.

Naplemente hózápor után

Naplemente után már csak egy hózápor volt, most pedig úgy tűnik, vége a műsornak.

Készítettünk egy izgalmas zenés videót is az elmúlt két nap eseményeiről, itt tekinthetitek meg:

 

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2008-11-23
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker