Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Az első hó Budapesten - Zivatar.hu

2009-10-15. Az első hó Budapesten

Az északról betört, sarkvidéki eredetű levegőnek, illetve a tőlünk keletre örvénylő ciklonnak köszönhetően 2009. október 15-én reggel Budán a II. kerület egyes részein (kb. 150 m magasságban) havaseső, hó esegetett.

Reggel fél 7 körül mentem kocsival Pestre, és a szélvédőn lehetett látni az oda hulló vizes hópelyheket, amik landolás után azonnal el is olvadtak. Ez a jelenség a városba (a Duna mellé) érve megszűnt, itt már csak az eső esett gyengén.

Az ilyen korai hópelyhek nagyon szokatlanok, én nem emlékszem még csak hasonlóra sem az elmúlt évtizedekből. Ugyan hóból nem sokat láttunk, de az aznapi, és az előtte való napi maximum hőmérséklet rekordok a fővárosban vastagon megdőltek.

További hóra egyelőre nem kell számítani, viszont az első éjszakai fagyok jó eséllyel beköszöntenek a napokban.

Másnapi képek a Normafáról:

A Normafa lejtője havas Szemben a hegyoldal A hegyoldal kis része havas

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2009-10-15
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

  • Emlékezz csak 2003 október 24-ére, micsoda hó volt mindenfelé. Nálunk is esett Pesten, meg felmentünk a családdal Mátraházára, de nem lehetett egészen felmenni autóval. Délután amikor jöttünk visszafelé, még Gödöllőig tartott a hótakaró. Ismerősök mesélték, hogy a Bakonyban is valami nagy hófúvásos túra volt akkor...

  • Amúgy gyönyörű volt, amikor dél körül mentem be a városba, valamennyire kitisztult éppen, gyönyörűen látszott a János-hegy, a havas fákkal.

eXTReMe Tracker