Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Szemet gyönyörködtető havazás - Zivatar.hu

2009-12-19. Szemet gyönyörködtető havazás

A hét elején még arra számítottunk, hogy kedd-szerda-csütörtök környékén láthatunk igazi téli időt, hideggel, havazással. Ahogy azonban megérkezett a hét közepe, úgy csökkent a várható mennyisége a csapadéknak, végül szerdán délelőtt, nagy nehezen összejött pár centiméter (4-5) hó.

Aztán péntek tájékán következett a meglepetés: egy, a Genovai-öbölben kialakult mediterrán ciklon vette célba Magyarországot, amitől a hozzáértők szombatra viszonylag rövid ideig tartó, de intenzívebb havazást vártak. Úgy tűnt, hogy ezen a napon a szerdainál látványosabb, vaskosabb hóesést kapunk.

A számítások bejöttek, szombaton, kora délután elkezdett havazni, először apró pelyhekkel, de egyre sűrűbben, majd később már közepes méretű pelyhekkel, tovább sűrűsödve havazott késő estig. Mindez nagyon hideg időben, a havazás -7 °C-os hőmérséklet mellett kezdődött, de estére -8 °C alá is süllyedt a hőmérő.

A hideg és az intenzívebb havazás hatására, szombat este ellenére a főváros budai részén közlekedési káosz alakult ki, csak lépésben lehetett közlekedni.

Másnap a kertben 17 cm vastag havat mértünk:

Havas fenyőfák Pirkad a havazás után

Kimentünk a Naplás-tóra napkeltét lesni:

Havas a tó, és a gát is Jeges a Szilas-patak kifolyása

Nagyon hideg volt, és erősen fújt a szél.

Havas a Naplás

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2009-12-19
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker