Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Sűrű, időnként intenzív hóesés - Zivatar.hu

2010-01-30. Sűrű, időnként intenzív hóesés

Szombat hajnalban többször is felébredtem, úgyhogy láthattam, amint már hajnali 2 órakor javában havazott. Erre a napra az ország nagyobb részére jeleztek előre jelentős havazást, pénteken már a mi régiónkra is narancs színű figyelmeztetést (10 cm-t meghaladó hó hullása várható 24 h alatt) adtak ki, amit szombat reggelre már piros riasztásra módosítottak. Állítólag, mivel mi aznap Gödöllőre utaztunk a szokásos januári Metnet találkozóra, ezért a piros riasztásról csak hallomásból értesültünk.

Hóval borított rákoscsabai utcák Behavazott Flirt érkezik a rákoscsabai vasútállomásra Havas utcák Rákoscsabán

Mindenesetre reggel, mikor felkeltünk szépen havazott, az addigra lehullott hó mennyisége már 8 cm volt, az addig meglévő 5 cm-rel együtt 13 cm-t mértem Rákoscsabán. Fél kilenckor indultunk a gödöllői vonathoz az állomásra, gyönyörű szép havas volt minden, az utcák fehérlettek a friss hótól, miközben folyamatosan havazott. A vonat kb. 15 percet késett, addig fotózgattuk az állomást és környékét, majd végül 10 előtt nem sokkal Gödöllőre értünk.

Havazás Rákoscsaba vasútállomáson Havazás Rákoscsaba vasútállomáson Havazás a gödöllői vasútállomáson

Gödöllőn az otthonihoz hasonló szép táj fogadott, továbbra is rendesen havazott, igazi téli idő volt. A délelőtt folyamán folyamatosan esett a hó, változó intenzitással, legerősebben 11 és 12 óra között. 13 óra tájékán sétáltunk egyet a gödöllői kastély parkjában, amikor már csillapodott a hóesés, de igazi mesebeli táj fogadott. 26 cm-es hóvastagságot mértünk.

Behavazott fák a gödöllői Kastélyparkban Behavazott fák a gödöllői Kastélyparkban Behavazott fák a gödöllői Kastélyparkban

A délután során már nem hullott jelentős mennyiségű hó, de hazafelé jövet nagyon szép látványt nyújtott a rég nem látott mennyiségű hó a sötétben. Késő este újabb havazás kezdődött, ebből reggelig lepelnyi hó esett.

Eddig a dátumig ez volt 2003 február óta a legjelentősebb havazás, amit megéltünk Budapesten.

A nap során készült képeink (36 db) itt tekinthetők meg.

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2010-01-30
Település: Budapest XVII. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker