Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Hidegfront előtti zivatarok - Zivatar.hu

2015-07-25. Hidegfront előtti zivatarok

Egy hetes balatoni nyaralásunk utolsó napja volt a mai, ami délutántól mindenféle izgalmas időjárási esemény ígéretét hozta, köszönhetően egy átvonuló hidegfrontnak.

16 óra körül végeztünk az összepakolással Balatonakarattyán, ekkor indultunk haza. Kelet felé már több irányban is üllős zivatarfelhőket lehetett látni, köztük egy szép nagyot is, amely valahol a Duna-Tisza-köze nyugati részén tevékenykedett, a fővárostól délkeletre. A hazaút, az M7-esautópályán ennek ellenére eseménytelenül telt egészen az M0-s körgyűrűig, csak ekkor kezdett felettünk is "fortyogni" az ég, alakultak ki az újabb és újabb zivatarok. Amíg még pár bevásárlást elintéztünk Maglód környékén, elvonult egy komolyabbnak látszó (radar alapján) zivatartömb dél-Budáról északkelet, észak felé, de közben gyengült is.

Lassan hazaértünk Rákoscsabára és eközben egyre nagyobbakat kezdett villámlani és dörögni az ég. Mire hazaértünk már egészen közelinek tűnt a zivatar, de még nem esett. Mindenesetre a csomagjainkat már nem tudtuk bevinni, mert hamarosan elkezdett zuhogni az eső. egy jó 10-15 percig zuhogott viharos széllökések mellett, időnként ködszerűen fújva az esőcseppeket, kis látótávolság mellett. Közben viszonylag nagyokat dörgött és villámlott, összesen 19 mm eső esett, jég nem volt.

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2015-07-25
Település: Budapest XVII. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker