Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
25. sz.: Fancsal - Boldogkőváralja (Cserehát) 2013.08.04. - Zivatar.hu

25. sz.: Fancsal - Boldogkőváralja (Cserehát) 2013.08.04.

2. nap: Fancsal - Abaújdevecser - Encs - Gibárt - Boldogkőváralja

Gyors pecsételés után azzal a reménnyel indultunk, hogy ma rövidebb nap lesz, mint tegnap (a sok kavargás elég komoly pluszt jelentett távban is, időben pedig főleg).

Fancsal Fancsal

Átkeltünk egy kisebb dombon (igen jó kilátással a Zemplénre), lehajráztuk a birkacsordát, majd beértünk Abaújdevecserbe, ami egy igen kis település, sok léggyel. Mivel a talpam itt már fájt, igyekeztem az út szélén menni, hogy kíméljem. Eredmény: olyan tüskébe léptem, ami kompletten átszúrta a futócipőm talpát, és csak csipesszel lehetett kihúzni.

Zemplén - Tokaj Út a szántóföld szélén

Kilátás a Zemplénre Kilátás a Zemplénre

Birkák Abaújdevecser

A főúton végighaladva átkeltünk a 3-as úton, ahol a szállásunk is volt, majd végiggyalogoltunk Encsen. Ez már kevésbé volt nagy élmény, bár magával a településsel nincs bajom.

Encs Encs

Encs Encs határa

Nagyon lassan értük el Gibártot és a Hernádot, nem akart végetérni az oda vezető út. A pecsét a műemlék vízerőműnél van, amíg a többiek elszaladtak érte, addig részemről a hídon gyors regeneráció, Algopyrin, talpmasszázs (nem mintha sokat segített volna). A Hernád szokás szerint gyönyörű volt.

Gibárt, híd a Hernádon Gibárt, törpe vízerőmű

Hernád Gibárt, híd a Hernádon

Hernád

Érdekes helyen kellett felmászni a faluból, még autós pihenőhely is volt a semmi közepén, plusz (valószínűleg a leszakadt útpadka miatt) jelzőlámpa, ami egyszerre mindig csak az egyik oldalról érkező forgalmat engedte át. Innen szántóföldek szélén haladva másztuk meg az OKT atlasz szerint 198 m magas Aba-hegyet.

Szántóföld szélén

Még nagyon gyengén fejlett porforgatagot is láttunk. Balra a Hernád mentén nagyon szép erdősáv látszott.s Az alsócécei pecsétet kirakták a csudába, a Hernád partjára. Innen napraforgóültetvények között már egyenes út vezetett Boldogkőváralja vasútállomásig, ahonnan indultunk annak idején az OKT 50 zempléni szakaszára.

Boldogkőváralja és a Zemplén Sziklás bevágás, távolabb a Hernád

Hernádcéce temploma Boldogkőváralja

Boldogkőváralja, vasútállomás Boldogkőváralja, pecsét

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2013-08-14

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker