Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Kitörés 25 (2007) - Zivatar.hu

Kitörés 25 (2007)

A rajt könnyen megközelíthető helyen volt, a Moszkva tértől nem messze. Igaz, a nevezésnél meglepő volt, hogy semmi adatot nem kérdeztek, és nem is jegyeztek fel, hát ez nem így szokás... Elindultunk a fogaskerekű felé, próbáltuk az elég gyengén festett zöld jelzést követni, elég nehezen ment.

Széchenyi-hegyen fogadott minket egy filctoll, és egy felirat - az első ellenőrzőpont. Innen Normafa nincs messze, onnantól pedig egy darabig számomra is ismerős út következett. Virág-völgynél csatlakoztunk be a Meteor útvonalába, de rég is volt! Innen János-hegyig szép lassú mászás, sokan le is hagytak minket. Fenn a tetőn végre egy emberes ellenőrzőpont, a folyamatos metsző, hideg szélben nagyon jól esett a forró tea, ráadásul lehetett repetázni belőle!

Már nagyon elegem volt a hideg szélből, így az ajánlott útvonalnak köszönhetően kihagytuk a Nagy Hárs-hegyet. Az út mellett a katonasírokon mécsesek világítottak. Hűvösvölgy után megint ismerős emelkedő, itt egy kicsit ki is dőltem. Utána következett az út legérdekesebb része, a vitorlázórepülőtér szélén, és az Újlaki-hegy oldalában mentünk, mindenféle csapásokon (vagy legalábbis a sötétben úgy tűnt).

Jól látszottak a repülőtéren átvágó más csapatok fényei, lehetett nézegetni, hogy ki halad jól, ki választott jól járható utat. Itt végetért a szélárnyék, megint lehetett érezni a szél erejét. Hamar elértük Virágos-nyerget, ahol megint érdekes volt a szervezés: az emléklapot töltsük ki magunknak...

Egy óra üldögélés után indultunk vissza a városba, ekkor már nagyon hideg volt és késő. Másfél óra után végre elértük az autót, a hazautat többé-kevésbé átaludtam :-)

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2007-02-05

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker