Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Érdekes felhők - Zivatar.hu

2008-09-01. Érdekes felhők

Reggel az első dolog amit megláttam, hogy milyen pofás Cirruszok jönnek-mennek az égen, így gyorsan készenlétbe helyeztem a fényképezőgépet. Fotóztam egy lyukas felhőt, ilyen volt a nap folyamán többször is. Utána kiváló rálátásom lett a városra, ami ilyenkor reggel gyakran olyan, mintha ködös lenne, de valójában odalent ebből nem lehet érzékelni semmit. Ez valószínűleg a levegő szennyezettségének köszönhető. Érdekes, hogy sokan mondják, hogy néhány, a hegyekben eltöltött nap után majd’ megfulladnak, amikor visszatérnek a városba. Én ilyet még sosem tapasztaltam.

Punch hole / felhőlyuk Ködös-párás Budapest

Aztán egyszer csak észrevettem egy halvány bal oldali melléknapot. Sajnos mire lehetőségem lett lefényképezni, addigra elhalványult, úgyhogy még a kikontrasztozott képen sem igazán látni.

Bal oldali melléknap Erősített melléknap

Az Árpád-hídnál megjelent egy jobb oldali melléknap. Néhány percig látszott, ezt végre le tudtam fotózni rendesen. Erről is van azért egy erősített kép.

Jobb oldali melléknap Melléknap Kontrasztozott melléknap

Amikor a 32-es buszon ültem, megjelent újra a melléknap, de erről nem tudtam a koszos ablakon át felismerhető képet készíteni, viszont elkaptam egy kondenzcsíkot és az árnyékát. Érdekes volt látni, hogy ilyen alacsony napállásnál milyen messze látszik egymástól a csík, és a felhőkre vetülő árnyéka.

Kondenzárnyék

Ezen a napon sokan fényképeztek sokféle légköroptikai jelenséget, én azokat nem láttam. Mutattak CZA-kat és parihelikus köröket, ez utóbbiról még nem is hallottam soha :-)

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2008-09-01
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker