Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Hidegfront átvonulása - Zivatar.hu

2008-11-17. Hidegfront átvonulása

Hazánk területén átvonult egy hidegfront, aminek következtében a tegnapi nap folyamán befelhősödött az ég, majd észak felől egy csapadékzóna ért el minket. Az északkeleti és az északnyugati országrészben 4-5 mm csapadékot hozott, az ország középső területein szinte semmit.

Az éjszaka többi részében több-kevesebb felhő borította az eget, és élénk, időnként erős szél fújt, ezért nem tudott nagyon lehűlni a levegő. A reggeli minimumhőmérsékletek 0 és 5 fok között szóródtak. Mostanra gyengült a szél, így ennek és a derült égboltnak köszönhetően hajnalra az ország egész területén fagy várható.

Hajnalban mintha esőcsöpögést hallottunk volna, de az ablakon kitekintve és a radarképre nézve látszott, hogy nincsen csapadék, sőt felhő is alig, valószínűleg csak a fákról potyogott a maradék víz. Reggelre teljesen kiderült az ég, tipikus hidegfront utáni idő alakult ki, derült éggel, ragyogó napsütéssel, és kellemetlenül hideg széllel.

Napközben láttam néhány gomolyfelhőt, mások Veszprémben Kelvin-Helmholz instabilitást fényképeztek. Estére újra kiderült, és szörnyű hideg szél fújt, a hőérzet nagyon alacsony volt. Még a villamosban is fáztam, amikor a megállókban állt, nyitott ajtókkal.

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2008-11-17
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker