Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Nagy hózáporok Budapesten és a Dunántúlon - Zivatar.hu

2008-11-22. Nagy hózáporok Budapesten és a Dunántúlon

 

hópehely

Tegnap éjjel átvonult felettünk a hidegfront, aminek nyomán észak felől hideg, labilis levegő árasztotta el az országot, ennek következtében ma a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé előfordultak hózáporok, helyenként néhány centiméter vastag hótakaró is kialakult. Reggelre 0°C köré hűlt le a levegő, de a mai minimumhőmérséklet még csak ezekben az órákban áll be a legtöbb helyen. Jelenleg -2 és +1°C körül alakul a hőmérséklet.
Reggel amikor felkeltünk, Veszprém térségében már hózáporok voltak, igaz, a webkamerákon nem igazán lehetett látni, csak az észlelési naplóban olvastuk. Ezek a záportömbök szétestek, nem értek el hozzánk.

A délelőtt folyamán Jani többször hívott hószállingózást lesni, de alig volt látható. Azután egyre erősebb tömbök értek el minket, időnként egészen intenzívvé vált a havazás.

Időnként elmúlt a zápor, de mindig követte újabb. A legtöbb hó az este hullott, már sötétben. A csapadékhullás idején valamivel lejjebb ment a hőmérséklet, így Budán meg tudott maradni az utakon is, míg Rákoscsabán a webkamera szerint a háztetők fehéredtek ki.

Ez az idei szezon eddig legtéliesebb napja, nagy élmény volt ilyen hosszú idő után hópelyheket látni.

Havas háztető

 

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2008-11-22
Település: Budapest II. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker