Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Éjjeli szélroham - Zivatar.hu

2009-07-24. Éjjeli szélroham

Tegnap eseménytelen idő volt, fokozatosan romló látástávolsággal.

Éjfél körül bármiféle előzmény nélkül ébredtünk arra, hogy eszméletlen módon zúg a szél odakinn. A radart elnézve ez egy Szlovákián végigvonuló csapadéktömb kifutószele lehetett:

Éjszakai csapadék a radaron

Reggel meglepődtem a WS által mért adatokon. Jól látszik, hogy amikor az a nagy szél volt, körülbelül 3 C-al emelkedett a levegő hőmérséklete.

Időjárási adatok az éjszakai szélroham idején

Érdekes még az éjszakai nagy nyomásemelkedés, az Észak-Dunántúlon elérte a  + 8 hPa/3h-s értéket is.

Szinoptikus helyzet

Az éjjel Lőrincen 20 m/s-os, Felcsúton pedig 31 m/s-os maximális széllökést mértek.

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2009-07-24
Település: Budapest XVII. (Budapest)

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

  • Én épp DVD-t (A végtelen szerelmesei) néztem nyitott ablak mellett, amikor elkezdődött. Volt egy időszak, amikor porviharrá fejlődött a dolog, az utcai lámpa fényénél tisztán látszott, hogy nem látszik semmi a túloldalból :) Kénytelen voltam becsukni az ablakot, mert tiszta por lett minden :S Így persze az éjszakai hűtést el is felejthettem :(

  • Én hajnali 1 körül ébredtem a hatalmas szélre, szélzúgásra, és vagy 3h-ig éreztem úgy, mintha nem is aludtam volna. Nálunk az ablakot nem kellett becsukni, nem arról fújt a szél, port sem tapasztaltam.

  • Hát igen, én Dunaszerdahelyen lakom és bizony rettentő erős szél volt. A tőlünk keletre található települések teljes sötétségbe burkolóztak a porvihar miatt, ill. azért mert kisett az áram-szolgáltatás. A környéken több fa is kidőlt; a városban is ill a főút melett is. Amug bocs hogy csak most irok, de most találtam rá az oldalra.

  • Milyen jó, hogy így gyűlnek az élménybeszámolók, ugyanarról az eseményről, különböző helyekről! :-)

eXTReMe Tracker