Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
19. sz.: Szandaváralja - Cserhátsurány (2012.07.08.) - Zivatar.hu

19. sz.: Szandaváralja - Cserhátsurány (2012.07.08.)

Az elõzõ napi tapasztalatok alapján némileg könnyítettünk az útvonalon, és arra a részre koncentráltunk, ami még hiányzott. Így míg a többi csapattag Becskérõl indult, mi addig a környezõ falvak látványosságait fotóztuk körbe. Végül Szandaváralján megreggeliztünk, és a szokásos pecsételgetés után útrakeltünk.

Világháborús emlékmû Szandaváralja kéktúra-pecsét

Mivel a szakasz nagy részét (Szandaváralja – Terény – cserhátsurányi elágazás) már régen megtettük, így most a majdnem végig erdõn át vezetõ, Terényt kihagyó, sokkal kellemesebb régi kéket választottuk. Szandaváralján már a faluban emelkedni kezdett az út.

Cserháti dombok Szandaváralja

Eleinte falusi utcán, majd szántóföldek szélén emelkedtünk, aztán beértünk az erdõbe. Az elsõ dombtetõn ágazott kétfelé a kék jelzés. A régi út a vártnál könnyebbnek bizonyult, a jelzések egy-két lekapart és felülfestett példánytól eltekintve jól követhetõek és egészen újszerûek voltak, és maga az út sem volt elhanyagolt, talán az erdészet használhatja, széles, döngölt földúton haladtunk végig. A cserháti dimbes-dombos táj és az erdõ egyaránt nagyon szép volt.

Szandaváralja Cserháti erdõben

Nem volt igazából hosszú utunk, hamar elfogyott az erdõ, és a hegyek, leértünk a szántóföldek mellé, majd kénytelenek voltunk a mûútra térni, ami így hõségriadó idején nem volt annyira kellemes.

Cserháti dombok Magasles mellett vezet az út

Búza

Betértünk a cserhátsurányi elágazásnál, innen már elviselhetõbb lett a hõérzetünk. Egy patak fölött áthaladva még napozó vízisiklót is láttunk. Szántóföldek, szarvasmarhák, bányató-féle, aztán már beértünk a faluba.

Cserhátsurány temploma Horgásztó

Cserhátsurány távolról Kastély Cserhátsurányban

Még több fénykép a Felhőtárban.

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2012-07-15

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker