Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Szondi 13 (2007) - Zivatar.hu

Szondi 13 (2007)

Az előző napokban a 40°C körüli hőmérséklet elég ijesztő volt, de hagytam magam rábeszélni, végülis 15 kilométerbe még senki sem halt bele, főleg hogy csak a neve 15, a táv 13. Jól kitaláltuk, hogy majd 8-kor elrajtolunk, amint lehet, megyünk három órát, és akkor célba érünk még a hőség beállta előtt. Nagyon lazán indultam el: rövidnadrág, edzőcipő, de szerencsére kullancsokkal nem találkoztunk útközben. Drégelypalánkon meglepett a sok sátor, ezek szerint más is van ilyen őrült mint mi :-)

Fél kilenc körül sikerült indulni. Szép lassan mentünk a leírás szerint (térképet nem adtak), közben folyton egy csapatot kerülgettünk, akik három kutyával jöttek. Nem volt hideg, izzadtunk mint egy ló, de másfél óra alatt felértünk Drégely várára.

Drégelyvár Drégelyvár

A várkódot (Börzsöny várai) nem sikerült megtalálni, volt egy pöttyös dolog, de négy pöttyel, az nem lehetett az. A vár után jött be a Börzsönyi Kék, innentől már nem voltak olyan meredek emelkedők, jobban lehetett haladni. A leírás itt több helyen is tartalmazott hibákat, például én úgy értelmeztem, hogy a Téry emlékút a K+, úgyhogy az első Téry arcképes táblánál nézelődtünk egy sort, hogy itt kell-e letérni, de még nem volt elég hegycsúcs, hátravolt Kőkapu. Ahol végül le kellett térni, nyoma sem volt K+ jelzésnek, de a Téry stimmelt (talán szalag is volt?). Ahol jelzetlenre tértünk, a leírás szerint balra kellett volna menni, de szerencsére a szalagozás jobbra vitt...

Csitári kápolnánál hideg forrásvíz, jól esett. Innentől kezdődött a pusztaság, végig tűző nap, árnyék sehol.

Emlékmű

Na ez kegyetlen volt. Itt már eléggé lelassultam, és elkezdtem az itinert böngészni, vajon mennyi is lehet vissza. Megállapítottuk, hogy elég furán mérték, pedig tíz méter pontossággal adták meg a távadatokat. Volt egy tábla fönn a kéken, ahol Drégelyvár 5km vagy ilyesmi, akkor ott mondtuk hogy eszerint (itinerben Drégelyvár 5km) már csak 3 km van hátra, pedig akkor még hol volt Csitári-kápolna? Utána viszont a falubeli távokat nagyon eltúlozták, a kápolnától a célig a papír szerint 5km van hátra, érzésre olyan három. Viszont összességében többnek tűnt a megadottnál, jó tempóban 5:06 alatt tettük meg.

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2007-10-03

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker