Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Kőről kőre a Velencei-hegységben - Zivatar.hu

Kőről kőre a Velencei-hegységben

A sukorói sportpálya mellől indult a túra, egy nagy befagyott pocsolya mellől.

Sukorói tó Morzsával a sukorói tavacskánál

Egyből meredeken felfelé indultunk, gyorsan ki is értünk a faluból. Elértük az első ellenőrzőpontot, a Gyapjaszsák nevű követ, ami tulajdonképp csak egy darab kő.

Gyapjaszsák Gyapjaszsák mellett

Bár ahogy nézem, jó időben elég látványos lehet, nekünk sajnos a jó időből nem jutott. Innen a nagyon szép kétsávos hivatásforgalmi bicikliúton haladtunk tovább egy darabig. A Köpűs-árok felett is hídon mentünk át.

Kétsávos bicikliút az erdőben Kőhíd a bicikli autópályán

A Meleg-hegy oldalában letértünk a túra magját alkotó körről, innen egy oda-vissza kitérőt kellett tenni a 3. ep, a Likas-kő felé, majd ugyanarra vissza. Ezen a szakaszon a kutyáknak köszönhetően igen gyorsak voltunk, az első 5 km-t 4,5 km/h, a második 5 km-t 4,8 km/h átlagsebességgel toltuk le. Itt még vállalható volt a terep, a sár fagyott volt.

Likas-kő és a kutya Velencei-hegység Likas-kő

Elhaladtunk az Angelika-forrás mellett, majd végig a szurdokszerű Bodza-völgyön.

Bodza-völgy szurdok Sziklás hegyoldal a Bodza-völgyben

Ismét elágazott a túraútvonal, ami jelentős szembeforgalmat jelentett, miközben a sár is egyre csúszósabb lett, ahogy felolvadt.

Turisták a szántóföldön Ködös táj a Velencei-hegységben

A Pákozdi Ingókövek környékén elég nehéz volt a terep, innen elég szűk saras ösvényeken haladtunk tovább, aztán elértük azt a szakaszt, ahol az előbb a szembeforgalmat tapasztaltuk, most már mint szembeforgalom.

Sziklák az ingókövek környékén Kocka alakú ingókő

Az úton található sár is csúszott, elég nagyot taknyoltam, a kutyák nagy örömére. Hosszabb emelkedő következett, aztán még egy rövidebb hullámvasút.

Saras turistaút Velencei-hegység

Ahogy elértük a Sukorót övező szőlőket, a nap is kisütött. Meglepően nagy településnek bizonyult, de végül elértük a sportpályát.

Kőről kőre a Velencei-hegységben túra adatai

Összes fotó

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2017-02-19

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker