Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Pest határán 60 (2009) túrabeszámoló - defekt miatt feladva - Zivatar.hu

Pest határán 60 (2009) túrabeszámoló - defekt miatt feladva

Már egy jó ideje készültünk a kedvenc teljesítménytúránkra, bár kicsit aggódtunk, mert a hétvége esősnek ígérkezett. Reggel korábban felkeltünk, hogy radarképet és időjárási modelleket nézzünk. Meglepetten láttuk, hogy 17 mm esett az éjjel, de már kezdett gyengülni a csapadéktömb.

Bicikli a felüljárón

Dunakesziről indult a túra, a vasút mellől. Elhaladtunk egy olyan aluljáró mellett, ahol ahogy tavaly is, most is állt a víz. Egyenesen mentünk tovább, majd jobbra egy árkon átemeltük a bicikliket, és már ott is voltunk a helyi iskolánál valami gyártelepnél. Bár én meg voltam győződve, hogy iskolát láttam. Na mindegy... Innen elhagyatott iparvidékeken, forgalom nélküli utakon értünk ki a város szélére, ahol találkoztunk az első ellenőrzőponttal.

Átmásztunk az M3-as felüljáróján, ahonnan egy kis kilátás nyílt a városra.

Templom Rákospalotán Hulladékégető Rákospalotán

Innen az Ázsia és a Pólus Center mögött lévő erdősávban haladtunk tovább a Szlovák út felé. Az éjszakai esőnek köszönhetően itt homok helyett sár és pocsolyák kísérték az utunkat, volt némi parlagfű és csalán is. A vártnál kisebb gondot okozott az M0-ás épülő felhajtóján átkelni, kipróbáltuk az egyik új körforgalmat, aztán egy újabb árkon emeltük át a kerékpárjainkat.

A Szlovák útról rögtön balra fordultunk, majd kertvárosi részen gyűjtöttünk pár tíz méter szintet. Innen egy forgalmasabb úton haladtunk tovább, később bicikliúton. Láttunk egy Turul-szoborral ellátott emlékművet.

Turul-szobor Emlékmű és Turul

Körülbelül 200 méterre voltunk a Csokoládé Múzeumban található ellenőrzőponttól, haladtunk éppen át a zebrán, amikor sziszegésre lettem figyelmes, majd egy apró lyukra az elülső gumin. Foltozókészlet hiányában lemondtunk a túra hátralévő részéről, bár én még reménykedtem, hogy hazáig, vagy legalább a gimnáziumig sikerül eljutnunk. Az ellenőrzőponton bejelentettük, hogy feladjuk a túrát, majd mire végeztünk ott a szüttyögéssel, teljesen lelaposodott a kerekem. Így számunkra ennyi volt az idei túra.

Első defektem

Szerző: MacGyver
Létrehozás: 2009-08-23

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

eXTReMe Tracker