Zivatar.hu Zivatar.hu Felhőtár
Tejfölös zöldborsóleves - Zivatar.hu

Tejfölös zöldborsóleves

Ez a recept nagymamám és édesanyám módszere szerint mutatja be a zöldborsó leves készítését.

Zöldborsó leves

Hozzávalók, négy személy részére:

    Leves:
  • petrezselyem zöldje
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • sárgarépa
  • zöldborsó
  • 1 ek. kristálycukor
  • őrölt bors
  • 1 ek. liszt
  • 1,5-2 liter víz
  • 1 erőleves kocka
  • Csipetke:
  • 1 tojás
  • bors
  • liszt

A leves elkészítése:

Zöldborsó leves: elokészítés

Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott petrezselymet (amíg szép zöld nem lesz), valamint belerakjuk a fokhagymákat.

Zöldborsó leves: elokészítés
Beleszórjuk a zöldborsót és a karikákra vágott sárgarépát.

 

Megszórjuk a kristálycukorral (1 evőkanál) és ízlés szerint őrölt borssal. Együtt megpároljuk őket (fedő alatt, puhára).

Megszórjuk a liszttel (1 evőkanál) és megsózzuk. Felengedjük vízzel (1,5-2 liter).

Belerakunk egy erőleves kockát és felforraljuk. Végül belerakjuk a csipetkét.

 

Kész a zöldborsó leves

Csipetke elkészítése:
1. A tojást felverjük, a sóval és a borssal elkeverjük.
Csipetke készítése
2. Hozzáadunk annyi lisztet, amennyivel közepes keménységű tésztává tudjuk gyúrni.
Csipetke készítése
3. Ha ezzel megvagyunk, borsószemnél kisebb méretű golyócskákat szaggatunk belőle.
Csipetke készítése

Tetszés szerint ehetjük tejföllel, vagy anélkül. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Képek a képtárban

Szerző: jannesz
Létrehozás: 2009-01-11

Név
E-mail cím
Honlapod címe (ha van)
Hozzászólás
Mennyi három meg három (betűvel)?

  • A receptből sajnos korábban kifelejtettük a fokhagymát, de ezt most pótoltuk.

  • Kedves jannesz!
    Nem csak a fokhagyma, de a tejföl is kimaradt.

  • A cikk végén írtam, hogy tetszés szerint ehetjük tejföllel, vagy anélkül. Szerintem tejföllel sokkal finomabb, ezért került bele a címbe is. Nem az elkészítéshez kell, hanem a tálaláshoz :-)

  • Elnézést a kötözködésért, de milyen borsót tetszenek használni, hogy cukor van a receptben? Hát nekünk a fél éves fagyasztot borsótól is olyan édes alapból a leves, hogy szinte már émelyítő. A cukor láttám kitértem a hitemből..

  • Többféle borsót is használunk (pl. Rajnai törpe, Kelvedon csodája, Zsuzsi), melyeket frissen (a kertből szedve), illetve fagyasztott formában dolgozunk fel. Egyáltalán nem émelyítő, egyik sem.

eXTReMe Tracker